Żurek (1,7,9) Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami puree i groszkiem zielonym (1,3,7) Pudding ryżowy z ananasem i kokosem (7) Produkty BIO:wywar do zupy (warzywa, mięso), kapusta, ziemniaki, pulpa, zakwas
Krem z buraka z ziarnami słonecznika (1,7,9) Filet z dorsza z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (1,3,4) Batonik jaglany z bakaliami (7) Produkty BIO:wywar do zupy (warzywa, mięso), dorsz, ziemniaki, buraki, kapusta kiszona
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz, pszenica khorasan ), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne; 2. Skorupiaki i inne produkty pochodne; 3. Jaja i produkty pochodne; 4.Ryby i produkty pochodne; 6. Soja i produkty pochodne; 7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ); 8. Orzechy tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowca, pekan,,brazylijskie,pistacjowe,makadamia; 9. Seler i produkty pochodne; 10. Gorczyca i produkty pochodne; 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12. Dwutlenek siarki i siarczyny; 13. Łubin i produkty pochodne; 14.Mięczaki i produkty pochodne.